Oranje Logo De Kattentrainer Kat

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Waarmee kan ik je helpen?

Hoe ziet een gratis kennismaking eruit?

Wanneer je een kennismaking hebt ingepland, kun je op die datum en tijd de zoomlink gebruiken die is opgestuurd. In 15 minuten bespreken we waar jij tegenaan loopt en hoe ik jullie kan helpen.

Zo kunnen we beiden kijken of we een match zijn en we samen aan de slag willen om het welzijn van jouw kat te verbeteren. 

Veelgestelde vragen

Nee, op dit moment niet. Hoewel training in veel gevallen kan helpen om ongewenst gedrag om te zetten, leg ik mij op dit moment toe op het aanleren van nieuw gedrag of gedrag dat jouw kat nog niet op cue laat zien. Denk hierbij aan het beginnen met clickertraining, het aanleren van zorghandelingen (zoals reismandtraining, tandenpoetsen en nagels knippen) en het trainen van katten voor het aangelijnd uitlaten. 

Bij gedragsproblemen zoals onzindelijkheid, agressie of chronische stress raad ik aan een kattengedragstherapeut in te schakelen.

Het is beter voor de kat en beter voor mijzelf.

Veel katten staan niet te wachten op een vreemde in huis, dus dit zou onnodig stress opleveren. Daarbij is training ook context afhankelijk, wat betekent dat ik veelal een stoorzender zou kunnen zijn tijdens een trainingssessie.

Daarbij heeft het ook mijn persoonlijke voorkeur. Ik hoef me geen zorgen te maken over files, reistijd of een volle tank. Ik kan gewoonweg vanaf mijn eigen keukentafel gesprekken aangaan, trainingsvideo’s analyseren en weloverwogen advies geven. Dat is waar ik me comfortabel bij voel.

Absoluut! Het is waar dat het makkelijker is om als kitten al te beginnen met clickertraining of het aanleren van zorghandelingen, maar ook een volwassen kat is nog prima in staat om te leren.

Het kan zijn dat je wat meer tijd en geduld nodig hebt, maar het is zeker niet te laat om op latere leeftijd nog te beginnen.

Katten zijn van nature echte jagers. Als jouw kat geen voermotivatie heeft, is het belangrijk om dit te onderzoeken. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals medische problemen (zoals reukvermogen of misselijkheid), voedingsgerelateerde kwesties (zoals voerverandering of overeten) of de manier waarop je voert (zoals vrij voeren, portiegrootte, aantal maaltijden per dag of overvoeren). Samenwerking met een kattendiëtist en/of dierenarts kan helpen om de oorzaak te achterhalen.

Desondanks is training zonder voermotivatie niet onmogelijk. We kunnen namelijk ook werken met andere beloningen, zoals aandacht, aaien, spel of toegang tot buiten. Voer is weliswaar de meest gebruikelijke beloning en effectief, omdat het een primaire behoefte van jouw kat is.

Daar help ik je graag bij! Zeker voor beginners kan het een hele uitdaging zijn om een start te maken met het trainen van jouw kat. In het 1-op-1 traject begeleid ik je daarom drie maanden lang. Je zult zien dat ook jouw kat super snel kan leren!

Voor een beter welzijn van jouw kat