vanaf 1 februari
vanaf 1 februari

Tandenpoetsen bij je kat? Zo lukt het wél!

Ontdek hoe je regelmatig tandenpoetsen

makkelijker en plezierig maakt – voor jou en je kat.

Waarom tandenpoetsen zo belangrijk is voor je kat

Waarschijnlijk poets je net als ik dagelijks je eigen gebit. We flossen hier en daar, gaan elk (half) jaar naar de mondhygiëniste en tandarts. Alles om te voorkomen dat we vieze of pijnlijke tanden krijgen, toch? Wel, voor je kat geldt precies hetzelfde!

 

Tandenpoetsen is dé manier om haar mond gezond te houden – en toch zijn veel mensen zich daar niet van bewust. 

 

Uit onderzoek in Groot-Brittannië (2023) bleek echter dat gebitsproblemen de meest voorkomende kwalen zijn op de behandeltafel bij de dierenarts. Periodontale aandoeningen staan zelfs boven gewichtsproblemen – dat zegt wel wat!

 

Volgens Cornell University heeft dan ook tussen de 50% en 90% van de katten ouder dan 4 jaar last van gebitsproblemen. Heb jij twee volwassen katten thuis? Dan is de kans dus groot dat minimaal één van de twee al last heeft van gebitsproblemen. Maar het goede nieuws volgens Cornell University? De meeste van deze problemen zijn te voorkomen met de juiste zorg, zoals tandenpoetsen

 

Ja, je leest het goed. Het grootste deel van deze problemen kan voorkomen worden door regelmatig de tanden van je kat te poetsen. Natuurlijk sluit dat niet uit dat er ooit wel een gebitsreiniging nodig zal zijn, of dat voeding of genen geen rol hierbij spelen, dat is bij ons mensen niet anders. Maar regelmatig poetsen is de beste manier om gebitsproblemen te voorkomen, ook bij katten.

 

Dus, waar wacht je nog op?
Met mijn hulp is het tandenpoetsen bij je kat makkelijker dan je denkt! Het hoeft niet lang te duren, en je doet je kat er een enorm plezier mee. Begin vandaag nog en hou je kat gezond en gelukkig!

Met mijn stapsgewijze cursus Tandenpoetsen hoef je je geen zorgen meer te maken of je wel genoeg doet om het gebit van je kat gezond te houden:

Ik ben absoluut geen professional, maar De Kattentrainer wel! Ik ben erg blij met de cursus ‘Tandenpoetsen voor katten’, zodat ik dit zonder strijd en verzet aan Lizzy kan leren.

 

Mirjam & Poes lizzy

Zien is geloven

Zo poets ik de tanden van mijn kat Noor zónder dwang!

Het ligt niet aan jou of je kat – je mist gewoon de juiste begeleiding…

Tandenpoetsen bij je kat is geen taak die je zomaar even afvinkt. Het is een proces met ups en downs, en het kan behoorlijk frustrerend zijn als het niet meteen lukt. 😅

 

Het is dan ook heel normaal om je overweldigd te voelen. Veel kattenliefhebbers starten vol enthousiasme met een stappenplan dat ze online hebben gevonden, maar stuiten al snel op obstakels. Misschien doet je kat niet wat de kat in de voorbeeldvideo deed, of probeer je te snel door de stappen heen te gaan, wat alleen maar leidt tot ongeduld en stress — bij jou én je kat.

 

En daar gaat het vaak mis.

 

Je kat wil niet meer meewerken, je stelt het steeds vaker uit, en je begint te twijfelen of het wel haalbaar is voor jou en je kat. Je verliest het vertrouwen in jezelf en denkt: “Ik heb alles geprobeerd, maar het lukt gewoon niet.”

 

En dat is precies waar ik je mee kan helpen. Ik weet precies waar de knelpunten zitten, omdat ik het zelf heb meegemaakt en al tientallen kattenliefhebbers heb geholpen. Ik heb de strategieën en technieken om je te helpen over deze obstakels heen te komen.

 

Nu kan ik niet beloven dat er nooit een tegenslag zal zijn… want dat hoort bij het leerproces. Er is geen one-size-fits-all aanpak. Je zult moeten uitproberen wat werkt voor jou en je kat. Maar dat is juist wat het zo waardevol maakt: je leert je kat écht kennen en kunt steeds beter inspelen op haar behoeften.

 

In mijn cursus Tandenpoetsen voor Katten leer ik je niet alleen hoe je het tandenpoetsen stap voor stap aanleert zonder dwang, maar je krijgt ook toegang tot de Kattentrainer Community, waar je steun en tips krijgt van andere kattenliefhebbers die dezelfde uitdagingen doormaken. We gaan samen aan de slag met de juiste technieken, geduld en strategieën, zodat je kat een gezond, pijnvrij gebit kan krijgen en houden. 💪😻

Mijn succesverhaal

Ook ik stelde het tandenpoetsen lange tijd uit, maar jij kunt van mijn fouten leren…

Het liefst zou ik je vertellen dat ik al het perfecte plaatje was van een catparent die precies wist hoe ze haar kat moest socialiseren, voeren en verzorgen. Maar eerlijk gezegd: NEE. Toen ik Noor adopteerde uit het asiel was mijn wens voor een kat veel groter dan mijn kennis over de behoeften van een kat.

 

Zo wist ik lange tijd niet dat katten hulp nodig hebben om hun gebit gezond te houden. Wie bedenkt dat nou? In de natuur poetsen ze hun tanden toch ook niet? Klopt, maar wie zegt dat wilde dieren geen gebitsproblemen hebben? Wist je dat zo’n 50 tot 90% van de katten ouder dan 4 jaar gebitsproblemen heeft? Bizar, toch?

 

Toen ik dat leerde, was ik opgelucht dat mijn kat Noor (toen 4 jaar) nog nooit een gebitsreiniging nodig had gehad. Toch stelde ik het tandenpoetsen steeds weer uit. Ik had geen idee hoe ik het leuk moest maken voor ze. En eerlijk gezegd voelde ik geen urgentie. Mijn katten werden jaarlijks gezond verklaard door de dierenarts, dus ik dacht: “Tandenpoetsen komt later wel…”

 

Totdat mijn kat Ivy astma kreeg en een astma-inhalator moest leren gebruiken. Ik verdiepte me in Cooperative Care, wat me een totaal nieuwe manier van trainen leerde. En natuurlijk wilde Noor ook meedoen! Ze sprong elke keer bij op de trainingsmat, en dus besloot ik haar het tandenpoetsen aan te leren.

 

En wat bleek? Binnen een week poetste ik haar tanden volledig vrijwillig! Wat ik maandenlang had uitgesteld, bleek simpel te zijn, zodra ik de juiste stappen volgde.

 

Nu weet ik: de juiste aanpak maakt alles makkelijker. Ik had me maandenlang druk gemaakt, mezelf verweten een slechte catparent te zijn, en afgevraagd waarom het maar niet lukte. Maar nu weet ik: alles draait om de juiste strategie.

 

En dat is precies wat jij kunt leren. Jij hoeft niet dezelfde fouten te maken die ik maakte. Ik geef je alles wat je nodig hebt om het tandenpoetsen stap voor stap en zonder dwang aan te pakken, zodat jij en je kat het samen kunnen doen. Geloof me: als ik het kan, kan jij het ook!

Als je de cursus hebt gevolgd

en mijn coöperatieve aanpak toepast, heb je:

Als je de cursus hebt gevolgd en mijn coöperatieve aanpak toepast, heb je:

Deze cursus is voor jou als:

Hoe leuk vinden mijn katten het tandenpoetsen?

Ze sprinten om als eerste

aan de beurt te zijn!

Hoe leuk vinden mijn katten het tandenpoetsen?

Ze sprinten om als eerste aan de beurt te zijn!

Wat anderen zeggen over De Kattentrainer

Ik was een van de gelukkigen die als allereerste de cursus over Cooperative Care heeft gevolgd. En wat een fijne cursus! Judith weet heel goed waar ze over praat en dat is terug te zien in de cursus. Bovendien komt ze ook met fijne en vooral meteen toepasbare feedback terug op trainingsvideo’s, wat je meteen weer verder helpt.

Dankzij de cursus en Judith’s enthousiasme ben ik nu ook met onze “ongemotiveerde” kat lekker aan het trainen. En wat blijkt; stiekem helemaal niet zo ongemotiveerd😊. Echt een aanrader dus als je de band met je kat wil versterken en bepaalde (zorg)handelingen met minder stress wil uitvoeren.

– Simone Meijer

volgt de cursus Start Cooperative Care met jouw kat

We volgden de pilotcursus ‘cooperative care’ bij Judith. We hadden zelf al iets van ervaring met proberen te training via die visie. Toch was het heel goed om vanaf nul opnieuw te starten met eerst de theorie erachter, en dan de koppeling met de praktijk als in zelf aan de slag gaan.
De cursus is logisch opgebouwd met ook duidelijke filmpjes.
De terugkoppelmomenten waren heel leerrijk en de online privé-community is echt een meerwaarde. Zien dat je niet alleen op dezelfde dingen aanbotst maar vooral ook succesjes delen met anderen; heerlijk! Een echte aanrader dus om een traject bij Judith te volgen!
Heel dankbaar dat we hier deel van konden uitmaken. Een kopje aan Judith van onze huisgenoot Joan.

– Angelique Vanhee

volgt de cursus Start Cooperative Care met jouw kat

Kat Joan (@joan_and_her_catpack)

Ik volgde Judith al langere tijd op instagram en werd door haar filmpjes en posts erg enthousiast om weer te gaan trainen. Toen de pilot voor de ‘cooperative care’ cursus kwam, wist ik meteen dat ik daar aan mee wilde doen. In de cursus leer je alles over cooperative care met je kat; van zelf de achterliggende theorie lezen tot oefeningen in de praktijk toepassen. Door het trainen te filmen en te delen, krijg je veel nuttige feedback. Van Judith, maar ook van de medecursisten. We hebben de cursus echt samen gedaan, en het is fijn te zien waar anderen zijn met trainen, dat ze tegen dezelfde dingen aanlopen of juist heel inspirerend als ze al verder zijn. Ieder doet het op z’n eigen tempo en dat is helemaal prima. Judith heeft veel respect voor ieders eigen niveau en snelheid qua trainen, en kan op individuele casussen in gaan in de community of de live momenten. Dat maakt dat de cursus heel persoonlijk is en iedereen eruit kan halen wat je wil.

– Kim Sluijter

volgt de cursus Start Cooperative Care met jouw kat

97,-

Omdat dit een digitaal product is die direct wordt opgestuurd na betaling, kan ik helaas geen terugbetalingen doen. Zorg dus dat je zeker weet dat de cursus bij je past voor je hem aanschaft. Twijfel je? Stuur me dan een berichtje!

Gratis flyers

Werk jij met katten?

Werk jij in een dierenkliniek, -winkel of trimsalon? Vraag gratis deze flyers aan voor het e-book Tandenpoetsen bij je kat – Zo lukt het wél!. Perfect om mee te geven aan geïnteresseerde klanten of neer te leggen op de balie of in je wachtruimte tijdens februari gebitsmaand.

Vul hieronder je gegevens in, en ik stuur de flyers snel naar je toe!

Scroll naar boven